Η Αλεξάνδρεια τίμησε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη


Μεγάλη τιμή για την Ελληνίδα ερμηνεύτρια η επιλογή της από την οργανωτική επιτροπή του 38ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μεσογειακών χωρών της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, η οποία αποφάσισε να τιμήσει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της διοργάνωσης, την -γεννημένη στην Αλεξάνδρεια- Άλκηστη Πρωτοψάλτη, για την συνολική προσφορά της στον Ελληνικό Πολιτισμό. 

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα  Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας, το βράδυ της Τετάρτης  5 Οκτωβρίου 2022, παρουσία εκατοντάδων θεατών. Με βαθιά συγκίνηση, η ερμηνεύτρια πήρε το λόγο και είπε με τέλεια άρθρωση στ΄ αραβικά «Αγαπώ την Αλεξάνδρεια», κλέβοντας τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του εκδηλωτικού κοινού. 

Στη συνέχεια η κα. Πρωτοψάλτη δήλωσε από μικροφώνου: «Είμαι συγκινημένη, πολύ συγκινημένη, μ’ αυτήν την μεγάλη τιμή και την αφιερώνω στους γονείς μου, οι οποίοι δεν είναι πια ανάμεσα μας. Γεννήθηκα στην Αίγυπτο, που είναι το αγαπημένο μου μέρος, αλλά η Αλεξάνδρεια είναι στην καρδιά μου. Έχω ένα όνειρο.  Ελπίζω μια μέρα να τραγουδήσω στο φως, στις Πυραμίδες. Ευχαριστώ την Αίγυπτο, Ευχαριστώ την Αλεξάνδρεια». 

Την τιμητική πλακέτα και το αναμνηστικό δίπλωμα, της τα απέδωσε, κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα των θεατών, ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού και Πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ.

Κατά την διάρκεια της απονομής στη μεγάλη οθόνη της σκηνής προβάλλονταν οικογενειακές φωτογραφίες των παιδικών της χρόνων στην Αλεξάνδρεια και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πολυετή καριέρα της.

Λίγο πριν την έναρξη της τελετής, η καταξιωμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, συνοδευόμενη στην εκδήλωση από τη μόνιμη συνεργάτιδα  της, υπεύθυνη παραγωγής των προγραμμάτων της, κ. Τώνια Δραγούνη, συναντήθηκε με λίγους Έλληνες, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια από τις δυσεύρετες προσκλήσεις της διοργάνωσης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και την καλωσόρισαν στον γενέθλιο τόπο.


Σχόλια