40 Χρόνια Βασίλης Σαλέας στο Βεάκειο. Ήμασταν εκεί !

Χτες το βράδυ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά υπό το φως το φεγγαριού πραγματοποιήθηκε συναυλία-αφιέρωμα 40 χρόνων καλλιτεχνικής πορείας
στον κορυφαίο σπουδαίο Έλληνα βιρτουόζο του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα.
Η όμορφη βραδιά ξεκίνησε περίπου στις 10 η ώρα με τον κόσμο να αποθεώνει τον μουσικό την ώρα που ανέβαινε  στη σκηνή.

Στο ξεκίνημα της βραδιάς, ο Βασίλης Σαλέας παρέλαβε τιμητικό βραβείο και έπαινο για τη συνολική του προσφορά του στη μουσική από τον εκδότη του περιοδικού Τέχνης και Πολιτισμού "Art&Art Magazine" Νίκο Αμοργιανό, συνοδευόμενος από τον Ιδιωτικό Ερευνητή και Διευθυντή Ιστορίας και Έρευνας του Περιοδικού, Γιώργο Τσούκαλη.
Ο Βασίλης Σαλέας ξεκίνησε το πρόγραμμά του παίζοντας με το κλαρίνο του σόλο κομμάτια συνοδευόμενος από την εκπληκτική ορχήστρα του αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα του κόσμου.

Τον μεγάλο καλλιτέχνη τίμησαν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες και φίλοι του Κώστας Χατζής, Καίτη Γαρμπή, Στέλιος Ρόκκος και Σαράντης Σαλέας.

Όλοι οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τις πιο γνωστές επιτυχίες τους με τον Βασίλη Σαλέα να τους συνοδεύει στο κλαρίνο και τον κόσμο να τους αποθεώνει και να σιγοτραγουδά μαζί τους.
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η μουσική συνύπαρξη του Βασίλη Σαλέα με τα παιδιά του στη σκηνή παίζοντας διάφορα ορχηστρικά κομμάτια  διαχρονικών επιτυχιών.

Η βραδιά έκλεισε με τον κορυφαίο μουσικό να ευχαριστεί συγκινημένος τον κόσμο και τους καλλιτέχνες για την τιμή που του κάνανε να παρευρεθούν στην γιορτή αυτή.
Στην συναυλία-αφιέρωμα συμμετείχαν οι σολίστ: Νίκος, Σταμάτης και Εφραίμ Σαλέας και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε αναλάβει ο ταλαντούχος μαέστρος  Γιώργος Μαραγκός.
Μεταξύ των θαμώνων, ήταν και ο Έλληνας παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης, Νίκος Αλιάγας, ο οποίος εκδήλωσε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του διεθνή σολίστα. Eπόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Έλληνα βιρτουόζου του κλαρίνου είναι: 18/8 στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας, 24/8 στην Ερμιόνη, 28/8 στο Βόλο και τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσει μια εμφάνιση στο Ηρώδειο με ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο σωματείο Στέκι.
Ευχόμαστε στον Βασίλη Σαλέα πολλές ακόμη επιτυχίες!

 Ρεπορτάζ - ΦωτογραφίεςΔημήτριος Τσαπαλίρας (Events Promotion For You
 Όλα τα άρθρα μου ΕΔΩ

Σχόλια