Αποστολία Ζώη: «Θέλει θάρρος να καταφέρεις να τολμήσεις αυτό που σκέφτεσαι χωρίς να σε ενδιαφέρει ο απόηχος και τα σχόλια.» !

Έχοντας επιστρέψει από το ταξίδι της στην Κολομβία, όπου βρέθηκε εκεί για τα γυρίσματα του video clip για το νέο της single «Φεύγω»,

το Μικρόφωνο και η γλυκύτατη Αποστολία Ζώη συναντιούνται εντός των ελληνικών τειχών και ... μιλούν για όλα εκείνα που τη σημάδεψαν θετικά ή αρνητικά στην ζωή της.
Ένας επιτυχημέος καλλιτεχνικός κύκλος που έκλεισε πάνω στο αποκορύφωμά του πριν καιρό και που, ευτυχώς, ανοιγεί ξανά τα τελευταία χρόνια, δίνοντας το ίδιο καλά δείγματα «ποτισμένα» με άρωμα επιτυχίας. 
Η Αποστολία Ζώη μοιράζεται μαζί μας εμπειρίες και μαθήματα ζωής σε μια εκ βαθέων συνέντευξη. Απολαύστε την!

Αποστολία μου, σε καλωσορίζουν με στο Events Promotion For You & Μικρόφωνο.

Παρατηρούμε μια Αποστολία φρέσκια, χαμογελαστή και ολοκαίνουρια δισκογραφικά, σε ήχο πολύ διαφορετικό. Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου single «Φεύγω»...

Είναι ένα τραγούδι άκρως καλοκαιρινό που μου φτιάχνει τη διάθεση. Είχα ανάγκη ένα χαρούμενο κομμάτι στην παρούσα φάση, που είναι ανέμελο, με ανελαστική διάθεση. Τη μουσική έχει γράψει ο Χρήστος Σαντικάι και τους στίχους ο Λεωνίδας Σώζος. Την παραγωγή υπογράφει ο Παναγιώτης Μπρακουλιας και κυκλοφορεί από τη Heaven music.

Εκτός από τον ήχο, που διαφοροποιεί το τραγούδι από τα υπόλοιπα, ιδιαίτερο είναι και το video clip γυρισμένο στην Κολομβία. Για μετέφερέ μας εικόνες αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας...

Το video clip γυρίστηκε στην Κολομβία σε ένα μαγικό μέρος που λάτρεψα. Το 70% είναι γυρισμένο από το κινητό μου με ένα selfie stick γιατί ήθελα να δει ο κόσμος το μέρος όπως το βιώνει ένας τουρίστας, με χαλαρή διάθεση. Η αλήθεια είναι ότι έκανα ένα πείραμα που πέτυχε!

Άλλο αξιοσημείωτο είναι η συμμετοχή σου στο παιχνίδι επιβίωσης Nomads, όπου ήσουν και η νικήτρια, η δεύτερη γυναίκα σε όλα τα χρόνια προβολής του. Πώς αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή; Το πίστευες ότι θα κατάφερνες να κερδίσεις;

Η συμμετοχή μου είναι κάτι που έγινε αυθόρμητα αφού είμαι άνθρωπος που μ' αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Φυσικά με την συγκατάθεση της οικογένειάς μου και των συνεργατών μου. Φεύγοντας από Ελλάδα πίστευα ότι θα γυρίσω σε ένα μήνα. Δεν είχα στο μυαλό μου τη νίκη. Επίσης, δεν πίστευα ότι μπορεί να κερδίσει γυναίκα. Όλο αυτό για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη κι ένα μεγάλο σχολείο.

Έπαιξε ρόλο η ενασχόλησή σου, παλιότερα, με τον αθλητισμό για την καλή φυσική και τωρινή σωματική σου κατάσταση;

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο γιατί από 4 χρονών ήμουν μέσα στον αθλητισμό και αργότερα στην Εθνική Ελλάδος για αρκετά χρόνια. Είναι μια πολύτιμη προίκα που με ακολουθεί και το χαίρομαι!

Η συμμετοχή σου στο Nomads συνέπεσε με μια δύσκολη περίοδο στην προσωπική σου ζωή, και αναφέρομαι στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας σου. Είναι διαχειρίσιμα τέτοιας φύσεως θέματα, όταν έχουμε να κάνουμε με δημόσια δημοφιλή πρόσωπα, όπως εσύ;

Είναι δύσκολες αυτές οι περιπτώσεις για όλους τους ανθρώπους. Έχει τα καλά του και τα κακά του, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο. Είναι άσχημο να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς σου συμβαίνει αλλά είναι μεγάλη η δύναμη που παίρνεις από τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνεις με ιστορίες αντίστοιχες, που σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος.

Χαρακτηριστική ήταν η πρόσφατη δήλωσή σου στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» ότι ο πατέρας σου σε έβλεπε και σε περίμενε να γυρίσεις για να «φύγει» από την ζωή. Το γεγονός ότι τον «πρόλαβες» σε συνδυασμό με την οριστική πια απώλειά του, τι συναισθήματα σου άφησε;

Είναι πολύ περίεργο σ' αυτήν την ηλικία να έχεις την απώλεια των γονιών σου. Νιώθω ότι αιωρούμαι πολλές φορές. Ο χρόνος είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Έχει αλλάξει η οπτική ζωής σου μετά από αυτό;

Το πρώτο σοκ ήταν με την απώλεια της μητέρας μου. Εκεί απλοποίησα πολύ τη ζωή μου. Έδωσα αξία στα σημαντικά και πέταξα τα ασήμαντα. Η δεύτερη απώλεια είναι μια άλλη κατάσταση που, επειδή ακόμα τη βιώνω έντονα, δεν έχω ξεκαθαρίσει τον απόηχο.

Θυμάσαι τα πρώτα σου βήματα στο τραγούδι; Ποιοι ήταν εκείνοι που σε πίστεψαν και σε βοήθησαν;

Ήμουν από τους τυχερούς σ'αυτόν το χώρο. Στα πρώτα μου βήματα με βοήθησε πάρα πολύ η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας που κάτω από την ομπρέλα τους έκανα τα πρώτα μου δισκογραφικά βήματα. Ο άνθρωπος που με ανακάλυψε και με πίστεψε ήταν ο Μίλτος Καρατζάς που επέμενε να κάνω δισκογραφία, όταν εγώ ακόμη δεν αισθανόμουν έτοιμη και είχε δίκιο. Έπειτα βρήκα το δρόμο μου αλλά η αρχή ήταν η πιο σημαντική.

Ενώ είχες κάνει αισθητή την παρουσία σου στο χώρο και είχες καταφέρει να γίνεις ένα δυνατό όνομα, αποσύρεσαι για αρκετά μεγάλο διάστημα. Υπήρξε κάποιου είδους σύγκρουση μέσα σου μέχρις ότου αποφασίσεις να απέχεις καλλιτεχνικά;

Ήταν κάτι που είχα σχεδιάσει καιρό πριν. Ήθελα το χρόνο μου για να ανακαλύψω τι θέλω να κάνω σε αυτόν τον χώρο και να κάνω ένα διάλειμμα από τη δημοσιότητα. Ήθελα το χώρο μου. Πιστεύω ένας καλλιτέχνης χρειάζεται διαλείμματα για να γεμίζει τις μπαταρίες και να επιστρέφει ανανεωμένος με περισσότερη όρεξη και αυτό ακριβώς έκανα.

Γενικά, είσαι άνθρωπος που λειτουργεί με το συναίσθημα ή τη λογική;

Και τα δύο χρειάζονται ανάλογα την περίσταση. Αυτό που σίγουρα κάνω πάντως είναι να ακούω το ένστικτό μου. Αυτή τη φωνή μέσα μας που δεν κάνει ποτέ λάθος!

Πέρα από τη δισκογραφία, είσαι και τηλεοπτικά ένα γνώριμο πρόσωπο. Συμμετείχες στους Singles, στην Πολυκατοικία, στο Your Face Sounds Familiar και πρόσφατα στο Nomads.Θα σε ενδιέφερε μελλοντικά μια πιο μόνιμη τηλεοπτική παρουσία;

Μ'αρέσει να φλερτάρω με την τηλεόραση αλλά η ελευθερία, η δημιουργία και η συγκίνηση που σου προσφέρει το τραγούδι δε συγκρίνεται με τίποτα. Δεν αποκλείω τίποτα αλλά ξέρω ότι το τραγούδι δεν το αφήνω προς ώρας!

Ποια συνεργασία επί πίστας έχει χαραχτεί στο μυαλό σου;

Έχω κάνει υπέροχες συνεργασίες. Από τις αγαπημένες μου ήταν το περσινό καλοκαίρι στην περιοδεία που κάναμε με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Είναι ένας καλλιτέχνης που είναι πολύ δοτικός με τους συνεργάτες του. Μακάρι όλοι να ήταν έτσι.

Το προσεχές διάστημα τι έχουμε να περιμένουμε από την Αποστολία;

Τον Απρίλιο θα βρίσκομαι Αμερική περιοδεία με τον Γιώργο Σαμπάνη και συζητάω για το καλοκαίρι τα επόμενά μου σχέδια. Είμαι, ήδη, στούντιο και αναζητάω τα επόμενά μου τραγούδια με τον παραγωγό μου και πολλά άλλα που ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμα.

Υπάρχει κάτι που το ευχόσουν και το τόλμησες;

Θέλει θάρρος να καταφέρεις να τολμήσεις αυτό που σκέφτεσαι χωρίς να σε ενδιαφέρει ο απόηχος και τα σχόλια. Πρώτη φορά για μένα ήταν όταν τόλμησα να σταματήσω πάνω στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου και τώρα που τόλμησα να παρουσιάσω ένα video clip τραβηγμένο κατά βάση από το κινητό μου.

Κλείνοντας, ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Θέλω να πω στον κόσμο που θα φτάσει αυτό το μήνυμα να ακολουθούν τα όνειρα τους όσο κι αν φαντάζει δύσκολο στη σημερινή Ελλάδα και να μην χάνουν πολύτιμες στιγμές από τους ανθρώπους που αγαπούν. Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό αγαθό που έχουμε και καλό είναι να το ξοδεύουμε σοφά.

Αποστολία, σε ευχαριστούμε πολύ για την ζεστή και όμορφη κουβέντα μας. Να σου ευχηθούμε τα καλύτερα,πάντα επιτυχίες !

*Ευχαριστούμε τον πολύ όμορφο χώρο το Theatrale στο Μαρούσι.


Promotion by Greek Social Media – GSM * Mikrofwno.gr * Events Promotion For you  
Συνέντευξη : Δημήτριος Τσαπαλίρας (Events Promotion For You)  Όλα τα άρθρα μου ΕΔΩ 
Επιμέλεια: Δέσποινα Ταστσιόγλου

Σχόλια