Τελευταία μέρα του Μαΐου μπήκαμε σε «Φυλακή υψίστης ασφαλείας» (pics)


Περίεργη μέρα η χθεσινή. Νωρίς το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στο κτήριο που στο οποίο στεγάζεται το Acro στο οποίο εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Σαμπάνης. Ακριβώς απέναντι στην Ιερά Οδό αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δίσκου των Σαμπάνη – Βραχάλη με τίτλο «Φυλακή υψίστης ασφαλείας«. Ένα προσωπικό όνειρο του Γιώργου Σαμπάνη γίνεται πραγματικότητα· δεν είναι και λίγο να κάνεις έναν δίσκο με ερμηνευτές τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μπάμπη Στόκα! Μάλλον κάπως έτσι πάει, μία πίκρα το μεσημέρι, μία χαρά το βράδυ.
Οι «κλειδαριές» ήταν το πρώτο δείγμα της δουλειάς αυτής και πήρε έναν χρόνο και κάτι μέχρι να ακούσουμε κι άλλα κομμάτια και να κυκλοφορήσει (επιτέλους) ο δίσκος!
Έτσι καθυστερημένα φτάσαμε και στην παρουσίαση αυτής της δουλειάς, συγκεκριμένα με μιάμιση ώρα…
Περίπου στις 20:30 ακούστηκαν οι πρώτες νότες από τις «κλειδαριές». Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μπάμπης Στόκας ήταν στην σκηνή. Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους δύο καλλιτέχνες οι οποίοι κάλεσαν στην σκηνή τον Γιώργο την Ελεάννα και την Άννα-Μαρία Αντίππα από την Cobalt music.
Η Ελεάννα Βραχάλη πήρε το λόγο και ευχαρίστησε τους συντελεστές τους δίσκου ενώ όπως μας είπε προτιμάει να μιλάει μέσα από τους στίχους της…
Ο Γιώργος Σαμπάνης με την σειρά του ευχαρίστησε την δισκογραφική του εταιρεία, και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στον δίσκο.
Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στη συνέχεια με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Σαμπάνη. «Θεωρώ πως κάποιοι έχουν τοποθετήσει και εγκλωβίσει τον Γιώργο κάπου λάθος. Του εύχομαι να βρει τον δρόμο του με το ταλέντο του και τις μουσικές του, γράφει καταπληκτικά τόσο πολύ που όταν άκουσα τραγούδια του ξαφνιάστηκα»
Η παρουσίαση ξεκίνησε αμέσως με τον Γιώργο Νταλάρα να τραγουδάει το «Τι θέλουν όλοι«. Είπε πως τον ταλαιπωρεί μία ίωση και πως δεν έπρεπε να τραγουδήσει. Η ερμηνεία του ήταν συγκλονιστική! Νομίζω δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια για τον σπουδαιότερο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ αυτού του τόπου!
Ακολούθησαν τα «Carte Postale«, «Υπομονή» με τον Μπάμπη Στόκα να ερμηνεύει δύο από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου! «Κοίταξε με«, «Σ’ έχασα«, «Πρώτο θέμα«, «Ποιος Θεός«, «Η θάλασσα εντός μου«, «Θα μ’αγαπάς ακόμα
Αυτό που κράτησα πέρα από τα ωραία τραγούδια είναι η χαρά του Γιώργου Σαμπάνη που τραγουδούσε από κάτω όλα τα τραγούδια κοιτώντας τους τραγουδιστές με σεβασμό και ευγνωμοσύνη!
Στο τέλος ο Γιώργος Νταλάρας είπε: «Πριν 20 χρόνια εδώ σε αυτόν τον χώρο ήρθε και μας είδε με τον Μπάμπη ένα μικρό παιδάκι ο Γιωργάκης, και άκουσε αυτό…»
Με το τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ένας κόμπος η χαρά μου» έκλεισε η βραδιά αυτή.
Η ιδέα για αυτόν τον δίσκο βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο της Ελεάνας Βραχάλη.
Ένας σπάνιος δίσκος που επιβάλλεται να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις!
Στην Ιερά Οδό βρέθηκαν μεταξύ άλλων για να τιμήσουν τους καλλιτέχνες οι Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Μαζωνάκης, Τάμτα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δήμος Αναστασιάδης, Παυλίνα Βουλγαράκη, Μαριάνα Τουμασάτου με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Σταύρου & Κώστας Σπυρόπουλος

ΦΩΤΟΣ:
















Επιμέλεια – Ρεπορτάζ: Μιχάλης Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσαπαλίρας

Σχόλια